Starinska kuhinja
OVU SELJAČKU PROJU MOŽETE DA JEDETE I DA SE NE GOJITE: Treba vam 10 minuta i SAMO 3 SASTOJKA (RECEPT)
Ovakve recepte pamtimo iz detinjstva i mladosti
Jedno od omiljenih srpskih jela, projara, opstala je vekovima uprkos tome što su se u modernim vremenima pojavili recepti koji pružaju potpuno novi gastronomski doživljaj.
Iskusne domaćice ni jednu nedelju ne mogu da zamisle bez ovog savršenog jela, a mi vam donosimo recept koji će vas svojim mirisom i ukusom u potpunosti vratiti u detinjstvo.
Sve što vam treba verovatno imate u svojoj kuhinji, a evo i šta je to:
Sastojci:
- 400 g kukuruznog brašna
- 220 ml mlake vode
- 1/ 2 kesice praška za pecivo
- 1 ravna kašičica soli
- malo masti za podmazivanje
Priprema:
- U mlakoj vodi razmutite prašak za pecivo i so, pa sipajte u 400 grama kukuruznog brašna. Masa treba da je žitka, nešto gušća od testa za palačinke. Sve to varjačom izmešati i sipati u tepsiju podmazanu mašću.
- Tepsiju staviti u unapred zagrejanu rernu na 230 stepeni i peći oko 15-20 min, odnosno dok korica ne postane tamno smeđa. Kada se proja ispeče, ovlaš je poprskajte vodom i ostavite da se prohladi.
- Potom je požete poslužiti uz bilo koje jelo, a jesti je i samu uz času jogurta ili mleka, jer ima fenomenalan ukus.
DRAGA MAŠIN DONELA PRVI RECEPT ZA SLATKO U SRBIJU? Original se čuva u muzeju u Kraljevu, a evo kako se poslastica PRAVILNO SLUŽI:
(Espreso/ Glossy)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!