preukusno!
KAFANSKA RIBLJA ČORBA PRSTE DA POLIŽEŠ: Recept za koji bi domaćice PLATILE, tajna se krije u JEDNOM začinu
Riblja čorba je jelo koje Srbi ne odbijaju!
Napravite riblju čorbu ako imate goste i oduševite sve prisutne!
Sastojci
- 700-800g rečne ribe (što više vrsta, to bolja čorba)
- 1/2 štapa praziluka
- 1 glavica crnog luka
- 5-6 kom. šargarepe
- 1 kom. korena peršuna
- 1 kom. korena paškanata
- 2-3 čena belog luka
- 1 kesica začina za riblju čorbu
- ili mešavina koju čete sami napraviti
- Mešavina so, vegeta, tucana ljuta paprika, slatka aleva paprika, beli luk u prahu, crni luk u prahu, malo brašna
- 10-ak zrna bibera
- 3 lista lorbera
- 1 kašičica belog luka u granulama
Priprema
Za početak skuvajte ribu. Ja sam danas kuvala čorbu od glave i jedne šnicle šarana, 1 deblje šnicle losos-pastrmke i 2-3 fileta nemasnog soma. Kada je kuvana (pazite da se ne raspadne, teško ćete je očistiti od koščica) sklonite sa vatre da se prohladi. Procedite. TEČNOST SAČUVAJTE! Ribu, pažljivo, očistite od koščica. Sve to ostavite sa strane.
U loncu, na maslinovom ili suncokretovom ulju ispržite sitno iseckan praziluk, crni luk i beli luk (pazite na beli). Zatim dodajte sitno rendanu šargarepu, peršun i paškanat. Malo propržite. Potom dodajte očišćenu ribu. U tečnosti, koju ste ostavili od kuvanja ribe, razmutite začin za riblju čorbu ili mešavinu začina koju ste sami spremili i sipajte u lonac. Dodajte biber u zrnu, lovorov list, beli luk u granulama i eventualno, dosolite, ako mislite da nije dovoljno slano. Pustite da ključa, 15-ak minuta.
(Espreso/Coolinarika)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!