osvežavajuće
NAPRAVITE DOMAĆI SLADOLED OD POMORANDŽE: Trebaće vam samo par sastojaka, a svi ih imate u kući!
Domaći sladoled od pomorandže
Tokom letnjih dana omiljena poslastica većini je definitivno - sladoled. Ovo je samo jedan od primera kako možete da napravite domaći sladoled od samo par sastojaka od kojih su glavni pomorandže.
Voleće ga i najmlađi, a defitivno će vam prijati.
Sastojci: 30 ml ceđene pomorandže, 100 gr šećera, 500 ml mleka, 250 ml slatke pavlake.
Priprema
Mleko i šećer kuvajte na umerenoj vatri. Kada provri, smanjite vatru. Sve vreme mešajte da ne zagori. Konstantno mešajte, dok masa ne splasne na jednu trećinu od početne. Boja će biti svetlo žuta. Ugasite rinlu i mešajte sa strane, dok se potpuno ne ohladi. Treba da dobijete glatku masu.
Kada se potpuno ohladi, dodajte ceđenu pomorandžu. Najbolje je da je dodate u već pripremljenu smesu mleka i šećera. Ukoliko biste je sipali direktno, na početku kuvanja, dobili biste smežuranu teksturu. Mešajte dok se ne sjedini.
U posebnoj posudi, umutite 250 ml slatke pavlake (dobro ohlađene).
Pomešajte umućenu slatku pavlaku i smesu sa mlekom, dodajte kašičicu arome od pomorandže, 3-4 kapi boje od pomorandže (boja koja se koristi za kolače). Umutite dok se sve ne sjedini.
Ovu smesu sipajte u četvrtastu posudu i stavite da odstoji u frižideru 8-10.
Prijatno!
(Espreso/Novosti)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!