Gulaš, Foto: Printscreen/youtube/Recepti Index.hr
ostaćete bez teksta
ČORBADŽIJSKA MANDŽA SE NEKAD SPREMALA SAMO ZA BOGATE: Ovo JELO je bilo zaboravljeno, a sad se "POVAMPIRILO"
Poklopite sve pa ostavite da se još malo isprži ovaj bogati ručak. Poslužite toplo
Objavljeno:
Ovaj divni ručak poznat i pod nazivom čorbadžijski gulaš ostaviće vas bez teksta.
Sastojci:
- 1 kg mesa
- 2 glavice crnog luka
- 1 sveža zelena paprika
- Ulje
- 300-400gr. šampinjona
- 5 čorbadžijske paprike
- 1 čaša od 250ml. iseckanog i oljuštenog paradajza
- 200ml. belog vina
- So
- 100-150gr. sira
- 4-5 jaja
- So, začinska crvena paprika, peršun.
Priprema:
U dublji tiganj stavite ulje, pa propržite meso, luk, paprike, šampinjone, čorbadžijske paprike i ostavite sve da se krčka. Zatim dodajte belo vino i začine. Nakon što voda ispari dodajte sir, a potom i jaja. Poklopite sve pa ostavite da se još malo isprži ovaj bogati ručak. Poslužite toplo.
(Espreso/lepotesrbije.alo)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!