čokoladni užitak
RECEPT ZA SAVA ČOKOLADNU TORTU ZALUDEO JE ŽENE U SRBIJI: Grabe se za OVAJ RECEPT, niko mu ne može ODOLETI
Svaku koru pecite oko 10 minuta na 180 stepeni
Jedinstven ukus ove torte uklapa se u najlepše finale svakog svečanijeg okupljanja. Samo jedno parče ovako fine torte je nezaboravan gastronomski doživljaj koji treba zaokružiti šoljom kafe.
Sastojci
belanca 12
so 1/2 kašičice
kristal šećer 300 g
orasi, krupno seckani 300 g
kakao 3 ravne kašike
brašno 1 kašika
prezle 3 kašike
ZA FIL:
žumanca12
kristal šećer12 kašika
vanilin šećer1 kesica
maslac250 g
šećer u prahu50 g
čokolada za kuvanje150 g
ZA DEKORACIJU
mlečna čokolada100 g
Kako pripremiti
Mutite belanca uz dodatak soli i kad počnu da se pene mikser uključite na najveću brzinu i postepeno dodajte kristal šećer. Kad dobijete čvrst i sjajan sneg isključite mikser, pa špatulom umešajte kakao, brašno, prezle i orahe. Podeliti dobijenu smesu na 3 dela, pa u kalupu srednje veličine ispecite kore. Svaku koru pecite oko 10 minuta na 180 stepeni.
Na pari kuvajte žumanca pomešana sa šećerom i vanilin šećerom. Neprestano mešajte 15 minuta, dok smesa ne dobije potrebnu gustinu. Sklonite sa vatre, pa dodajte izlomljenu čokoladu i mešajte dok se čokolada ne otopi. Prekrijte providnom folijom i ostavite da se sasvim ohladi.
Maslac penasto umutite sa šećerom u prahu i u to uz stalnu mućenje mikserom dodajte kašiku po kašiku ohlađenog fila. Kad se sve sjedini od fila odvojite 3 kašike, a ostatak podelite na tri dela. Nafilujte kore, završite filom i omažite je okolo sa one tri kašike fila koje ste odvojili.
Tortu ukrasite krupno rendanom mlečnom čokoladom.
Majke i snajke:
(Espreso/BlicŽena)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!