hrskavo i preukusno!
POHOVANE TIKVICE NEĆE BITI MASNE SAMO AKO DODATE 1 SASTOJAK U NJIH: Odmah ZAPIŠITE ovu CAKU zlata vrednu
Kada se prave pohovane tikvice uglavnom je problem to što su premasne, ali ako dodate ovo nećete imati taj prblem.
Tikvice Srbi često jedu, i svi ih vole, od najmlađih do najstarijih. Ovaj recept sve će oduševiti!
Sastojci:
- 2 tikvice
- 100 g tvrdog sira
- 2 kašike grčkog jogurta
- 1 kašičica peršuna
- 1 kašičica slatke paprike
- 3 jajeta
- 100 g prezli
- 50 g brašna
Priprema: Isecite tikvice po dužini na kriške srednje debljine. Posolite i pobiberite, pa ostavite da odstoji 10-15 minuta. Umutite jaja, pa dodajte rendani sir, jogurt, pospite peršunom i slatkom paprikom i onda sve sjedinite. Brašno i prezle pomešajte. Tikvice osušite, pa uvaljajte prvo u brašno i prezle, a zatim u jaja sa sirom. Pržite u zagrejanom ulju.
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!