OVAKVOM BATATU IZ RERNE NE MOŽE DA ODOLI NIKO: Običan krompir je MALA MACA za ovo, sve je gotovo za TILI ČAS
Batat, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

OBRATITE PAŽNJU

OVAKVOM BATATU IZ RERNE NE MOŽE DA ODOLI NIKO: Običan krompir je MALA MACA za ovo, sve je gotovo za TILI ČAS

Nakon što ga izvadite iz rerne, dok je još vruć, pospite po njemu seckani sveži peršun i narendani parmezan, a potom servirajte

Objavljeno:

I nad krompirom ima krompir. Ako nikada niste čuli za slatki krompir – batat, a još manje ga probali, propustili ste jednu veoma dobru i zdravu namirnicu. Naime, batat samo na prvi pogled podseća na običan krompir jer ima izdužen i pomalo nepravilan oblik, međutim, pre bi se moglo reći da predstavlja miks šargarepe i krompira.

Sastojci:

2 srednja batata

3 kašike maslinovog ulja

2 čena belog luka ili dve kašičice belog luka u prahu

kašičica timijana

1/2 kašičice ruzmarina

so i biber po ukusu

rendani parmezan

seckani peršun

Priprema:

Batat
foto: ULADZIMIR ZGURSKI / Panthermedia / Profimedia

Batat ne morate da ljuštite, ali ne zaboravite da koru dobro operete pre sečenja. Isecite ga na štanglice ili kockice, po želji, stavite u vatrostalnu posudu, prelijte maslinovim uljem i začinite.

Zagrejte rernu na 200 stepeni i stavite batat da se peče oko 40 minuta ili dok ne poprimi zlatno-braonkastu boju. Ne zaboravite da ga tokom pečenja promešate.

Nakon što ga izvadite iz rerne, dok je još vruć, pospite po njemu seckani sveži peršun i narendani parmezan, a potom servirajte.

Uživajte!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.