SRBI NON-STOP STAVLJAJU CRNI LUK U FRIŽIDER, A NIAKAKO NE BI SMELI: Razlog je VAŽNIJI nego što možete zamisliti
Crni luk, Foto: Printscreen/RTS

ONI KAŽU NIKAKO

SRBI NON-STOP STAVLJAJU CRNI LUK U FRIŽIDER, A NIAKAKO NE BI SMELI: Razlog je VAŽNIJI nego što možete zamisliti

Luk u fižideru menja svoju strukturu i postaje gnjecav

Objavljeno: 09:36h

Ako imate tendenciju da odlažete određenu hranu u frižider ne bi li trajala duže, razmislite još jednom. Često umemo da stavimo i crni luk kako bi tamo duže opstao, ali evo šta kažu stručnjaci.

Luk upija više vlage u hladnjaku, pa se brže kvari. Skrob se takođe brže pretvara u šećer u hladnom i vlažnom okruženju”, kaže Kristen Farmer Hol, kuvarica i suvlasnica poslastičarnice iz Birmingema.

Ako luk ostavite u frižideru, na niskoj temperaturi skrob će se pretvoriti u šećer. To logično dovodi do promene u strukturi luka, pa on postaje gnjecav.

Frižider
foto: Mike Ford / Alamy / Alamy / Profimedia

Pa gde onda treba da čuvamo luk?

Idelano je hladno, mračno i suvo mesto, najbolje u mrežici ili papirnoj kesi kako bi do njega dopirao vazduh.Tako skladišten luk može da stoji 30 dana. Ako ga držite u špajzu u kuhinji, gde je sobna temperatura, luk je upotrebljiv sedam dana.

Postoji još jedna greška kada je čuvanje crnog luka u pitanju. Mnogi ostatak luka čuvaju u frižideru, do sledećeg kuvanja, ali tako na njemu mogu da se skupe opasne bakterije.

DOK JEDNI KUKAJU ZBOG KIŠE, POVRTARIMA SVANULO: Sada luk konačno može da se razvija:

01:37

DOK JEDNI KUKAJU ZBOG KIŠE, POVRTARIMA SVANULO: Sada luk konačno može da se razvija!

(Espreso/ Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.