PAŽNJA
SRBI OBIČNO BACAJU KORU OD KRASTAVACA, A NE ZNAJU DA PRAVE VELIKU GREŠKU: Kada čujete KOLIKO JE DOBRA čuvaćete je
Ona može imati višestruku ulogu
Mnogo toga što krastavac čini hranljivim nalazi se u kori. Obično kada jedemo krastavac koru oljuštimo, ali evo čemu sve ona može da posluži.
Koža krastavca sadrži vitamine A, C, K, više vrsta B i dosta minerala. Krastavci su takođe niskokalorični, bez holesterola i sadrže esencijalne minerale kao što su kalijum, magnezijum, kalcijum, gvožđe, cink i selen.
Takođe, krastavac s kog nije uklonjena koža sadrži 6% dnevne vrednosti vitamina A i 14% dnevne vrednosti za vitamin C, što zapravo znači da je sjajan saveznik pri očuvanju zdravlja imunog sistema.
Iz njega se može dobiti i dnevna doza vitamina B, a tiamin, riboflavin, B6, koji opskrbljuju telo energijom koja je potrebna da bi funkcionisali srce i mozak.
Kora krastavca je dobra i u prehrani, ali moramo paziti da bude dobro oprana, pogotovo ako nije iz organskog uzgoja.
Ako, ipak, više volite oguljene krastavce, treba da znate da koru ne morate baciti, već je narendanu možete mešati sa sirom, senfom, drugim povrćem…
Osim toga, trik sa korom krastavca biće sjajan ako imate decu, pa treba da uklonite trag bojica sa zida, ili markera, flomastera. Sve što treba jeste da spoljašnjom stranom kore istrljate umazanu površinu.
Majke i snajke:
(Espreso/Tastingtable)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!