Recept
NAJBOLJI RECEPT ZA KIŠNE DANE: KNEDLE SA ČOKOLADOM popravljaju RASPOLOŽENJE ko od ŠALE
U nastavku vam donosimo recept za knedle od čokolade koji će vam vratiti najlepše uspomene i obradovati vaše mališane
Sredina kišne nedelje je savršeno vreme za pripremu hrane koja će nas razveseliti, utešiti i zagrejati. Ponekad najjednostavniji sastojci prave najbolje kombinacije ukusa, a dobre stare knedle su možda najbolji dokaz za to.
Meke knedle, punjene omiljenim filom i okružene hrskavim slojem prezla, vraćaju nas u detinjstvo i evociraju najlepše uspomene. Tradicionalno, naše bake su ih punile šljivama, a na trpezi se verovatno ponekad našla i čokoladna knedla, omiljena među najmlađim ukućanima.
U nastavku vam donosimo recept za knedle od čokolade koji će vam vratiti najlepše uspomene i obradovati vaše mališane.
Knedle sa čokoladom
SASTOJCI
za testo:
- 600 g pire krompira
- 2 kašike putera
- 1 jaje
- 200 g brašna
Napuniti:
- čokoladne kocke ili čokoladni namaz
Dodatno: mrvice, pavlaka
PRIPREMA
Pripremite pire krompir ili koristite ostatke pire krompira od ručka. U pire dodajte jaje, dve kašike otopljenog putera i brašno i napravite kompaktno testo. Testo treba da bude mekano i ne treba da ga valjate. Uzmite testo kašikom, raširite ga na dlanu i dodajte kocku čokolade ili kašičicu čokoladnog namaza. Napravite loptu. Pažljivo dodajte knedle u ključalu i posoljenu vodu. Čim isplivaju na površinu, izvadite ih iz vode. Na malo masnoće propržiti prezle dok ne zamiriše i porumene. Uvaljajte kuglice u prezle. Poslužite sa pavlakom. Savet: Umesto u prezle, knedle od čokolade možete uvaljati u mleveni keks. U nastavku pronađite još recepata koji vas vraćaju u detinjstvo.
RECEPT DANA: Biftek Velington - kruna kulinarstva! Ako savladate pripremu ovog jela, smatrajte da ste uspeli:
(Espreso/ Zadovoljna.hr)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!