RECEPT
NIJEDNA PROSLAVA NE MOŽE DA SE ZAMISLI BEZ OVE TORTE: Srbi se dave u NJOJ, ukusnija ne postoji
U ovom dezertu, uživaće apsolutno svi
Kapri torta spada u redovne poslastice na svim veseljima, ali nije vam potrebna posebna prilika da biste je napravili.
Priredite svojoj porodici slasno i osvežavajuće iznenađenje. U ovom dezertu, uživaće apsolutno svi!
Potrebno vam je:
– 100 g piškota – 1 do 2 l mleka – 120 g pudinga od vanile – 125 g šećera – 250 g maslaca – 80 g pudinga od jagode – 100 ml vode – 600 g šumskog voća – 125 g šećera u prahu – 350 ml vode – 200 g čokolade – 2 kašike ulja
Priprema:
Za početak potopite piškote u mlako mleko i onda ih poređajte na tacnu. Stavite zatim tacnu u fižider kako bi se piškote ohladile. U šerpu sipajte šumsko voće i dolijte 350 ml vode, pa stavite na ringlu dok ne prokuva.
U međuvremenu sa 100 ml vode razmutite puding od jagode. Šumsko voće kuvajte dok se ne raspadne, onda dodajte puding i mešajte dok se smesa ne zgusne. Budite brzi i oprezni jer fil može da prsne. Prelijte vruć fil preko piškota i ostavite da se hladi 30min.
U šerpu sipajte 800ml mleka i šećer, pa kuvajte dok ne prokuva. Za to vreme umutite puding od vanile sa ostatkom mleka. Kada mleko sa šećerom prokuva, dodajte skuvani puding i mešajte dok se smesa ne zgusne. Ostavite da se prohladi dok ne bude skoro pa sobne temperature. Mikserom umutite margarin, pa postepeno dodajte puding, sve vreme mešajući.
Ako se fil sa šumskim voćem ohladio i stegao dodajte preko njega fil od vanila pudinga. Ostavite da se stegne. Umutite čokoladu sa uljem, pa prelijte to preko ostatka torte kada se ona stegne.
Majke i snajke:
(Espreso/BlicŽena)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!