najkremastija torta!
OVA TORTA SE PRAVI BEZ UKLJUČIVANJA ŠPORETA: Svako traži PARČE VIŠE, a deci je omiljena (RECEPT)
Ukoliko vam se bliži neka porslava napravite ovu tortu i sigurno nećete pogrešiti:
Torte koje možete napraviti bez uključivanja šporeta su najlakše za pripremu i često najukusnije. Ova torta će oduševiti sve prisutne i svi će tražiti parče više, kao i svaki put do sada:
Sastojci:
- 15 komada kinder bueno čokoladica
- 300 g mlevenog keksa
- 100 g nutele
- 150 g putera
Za fil:
- 400 g maskarpone sira
- 200 g šećera u prahu
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 400 ml slatke pavlake
- 150 g prženih lešnika
- 4 banane
Za glazuru:
- 160 g čokolade
- 30 ml ulja
- Za dekoraciju:
- 3 kinder bueno čokoladice
- 200 g jagoda
- 30 g bele čokolade
- 30 g mlečne čokolade
Priprema: Po obodu kalupa u krug poređajte kinder bueno, treba da stoji uspravno. U posudi pomešajte mlevenu plazmu, nutelu i istopljeni puter. Dobijenu smesu dobro utisnite na dno kalupa. Stavite u frižider na pola sata. U posudi pomešajte maskarpone, šećer u prahu, vanili i slatku pavlaku. Dobro umutite, a lešnike izblendirajte, pa dodajte u fil i promešajte. U kalup sipajte malo fila, pa poređajte banane uspravno. Isecite veće komade banane. Sipajte preostali fil i poravnajte. Stavite u frižider na još sat vremena. Čokoladu otopite sa uljem, pa prelijte preko kolača. Stavite u frižider na još pola sata. Ukrasite kinder buenom, jagodama, istopljenom belom i mlečnom čokoladom. Stavite u frižider na 30 minuta.
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!