zapišite
OVAJ DORUČAK SU SVI TAMANILI U JUGOSLAVIJI: I danas je POPULARNO JELO, a STARINSKI RECEPT je bio TAJNA do SADA
Ono što malo ko zna jeste kako se pravi na starinski način
Na ovom doručku su generacije odrasle.
Još u Jugoslaviji se redovno spremao, a i danas je jako popularan.
Ono što malo ko zna jeste kako se pravi na starinski način.
Sastojci
Potrebno je:
100 g belog kukuruznog brašna - palenta
330 ml vode
50 g jasrebačkog sira
po želji soli
1kašika putera
Priprema
U šerpu sipati 330 ml vode, sačekati da prokuva. Kada je voda prokuvala, smanjiti vatru i ubacite 100 grama palente. I stalno mešajte 15 do 20 minuta. Pri kraju dodati kašku putera.
Palenta je gotova kad se zgusne. Poslužiti uz sir.
(Espreso/Recepti.com)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!