RECEPT ZA PROLEĆNE ROLNICE OD TIKVICA KOJE SE LAKO PRAVE: Jedan sastojak daje NEZABORAVAN UKUS
Rolovane tikvice, Foto: PRINTSCREEN/TIKTOK/THEMODERNNONNA

odlične kao prilog

RECEPT ZA PROLEĆNE ROLNICE OD TIKVICA KOJE SE LAKO PRAVE: Jedan sastojak daje NEZABORAVAN UKUS

Jednostavno se pripremaju, a mogu da se služe i kao predjelo i kao obrok

Objavljeno:

Tikvice su neutralnog ukusa i zato mogu da se koriste u najrazličitijim receptima. Možete da ih punite, pohujete, pravite pljeskavice, ali i čokoladne torte. Danas vam predlažemo da isprobate i recept za prolećne rolnice od tikvica.

Pune se sa dve vrste sira, a toliko su ukusne da su za kratko vreme postale popularne i na društvenim mrežama. Jednostavno se pripremaju, a mogu da se služe i kao predjelo i kao obrok.

Tikvice
foto: Jelena Jela Petrović

Sastojci:

4 tikvice

maslinovo ulje

1/2 šolje rikote

1 jaje

50 g parmezana

2 sveža bosiljka

tvrdi sir po želji ili mocarela

paradajz sos

Salata, Tikvice, Salata od tikvica
foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Sabi

Priprema: Tikvice isecite po dužini na deblje kriške. Poređajte na pleh obložen pek papirom i prelijte maslinovim uljem. Posolite i pobiberite, pa pecite na 200°C oko 15 minuta. U posudi pomešajte rikota sir, jaje, parmezan i seckani bosiljak. Sve dobro sjedinite.Tikvice premažite nadevom, pa urolajte. Zatim poređajte u tepsiju koju ste premazali paradajz sosom, pa preko isto premažite paradajz sos. Pospite rendani sir i pecite u rerni na 200°C oko 20 minuta.

Majke i snajke:

00:50

Majke i Snajke

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.