odlične kao prilog
RECEPT ZA PROLEĆNE ROLNICE OD TIKVICA KOJE SE LAKO PRAVE: Jedan sastojak daje NEZABORAVAN UKUS
Jednostavno se pripremaju, a mogu da se služe i kao predjelo i kao obrok
Tikvice su neutralnog ukusa i zato mogu da se koriste u najrazličitijim receptima. Možete da ih punite, pohujete, pravite pljeskavice, ali i čokoladne torte. Danas vam predlažemo da isprobate i recept za prolećne rolnice od tikvica.
Pune se sa dve vrste sira, a toliko su ukusne da su za kratko vreme postale popularne i na društvenim mrežama. Jednostavno se pripremaju, a mogu da se služe i kao predjelo i kao obrok.
Sastojci:
4 tikvice
maslinovo ulje
1/2 šolje rikote
1 jaje
50 g parmezana
2 sveža bosiljka
tvrdi sir po želji ili mocarela
paradajz sos
Priprema: Tikvice isecite po dužini na deblje kriške. Poređajte na pleh obložen pek papirom i prelijte maslinovim uljem. Posolite i pobiberite, pa pecite na 200°C oko 15 minuta. U posudi pomešajte rikota sir, jaje, parmezan i seckani bosiljak. Sve dobro sjedinite.Tikvice premažite nadevom, pa urolajte. Zatim poređajte u tepsiju koju ste premazali paradajz sosom, pa preko isto premažite paradajz sos. Pospite rendani sir i pecite u rerni na 200°C oko 20 minuta.
Majke i snajke:
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!