RECEPT STAROG KUVARA IZ JUGOSLAVIJE ZA MUSAKU SA JOGURTOM: Ovakvu su pravile samo naše BAKE, prste ćete polizati
Musaka, Foto: Bakina kuhinja

PREUKUSNA JE

RECEPT STAROG KUVARA IZ JUGOSLAVIJE ZA MUSAKU SA JOGURTOM: Ovakvu su pravile samo naše BAKE, prste ćete polizati

Ukus je nezaboravan.

Objavljeno: 19:45h

Čuveni kuvar Stevo Karapandža podelio je recept za musaku sa jogurtom.

Stevo Karapandža
foto: Printscree/Youtube/Podravka Hrvatska

Sastojci:

– 500 g mlevenog mesa (mešavina svinjetine i govedine)

– 1 kg krompira (očišćenog i isečenog na kocke)

– 2 paradajza (iseckana na kockice)

– 1 kašika iseckanog peršuna

– 1 glavica seckanog crnog luka

– 3 jaja (umućena)

– 1 šolja jogurta

– 60 g brašna

– so, biber

– ulje

– 60 g mešavine biljnih začina

Priprema:

Luk i meso propržite u tiganju sa malo ulja. Ako je meso masnije, sipajte manje ulja. Nakon 10 minuta prženja, meso sklonite sa vatre i dodajte krompir, paradajz i peršun. Posolite i pobiberite po želji. Pecite u rerni 45 minuta na 190 stepeni, odnosno dok krompir ne postane mekan. Pomešajte jaja, jogurt i brašno, pa prelijte preko mesa. Pecite još 10 minuta.

Jelo poslužite sa jogurtom.

(Espreso/Stil)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.