preukusno!
RASKOŠNA NUGAT TORTA: Bogata LEŠNICIMA, sigurno NAJKREMASTIJA koju ste IKADA PROBALI
Dolazi nam slava i ukoliko ne znate koju tortu da pravite ova će sigurno oduševiti sve prisutne!
Ova torta će zaseniti čula svih ljubitelja lešnika i čokolade!
Sastojci:
Za koru:
- 10 jaja
- 10 kašika šećera
- 6 kašike brašna
- 4 kašike kakaoa
- 200 ml ulja
- 300 ml mleka
Za fil:
- 600 ml mleka
- 120 g skroba
- 200 g šećera
- 150 g čokolade
- 100 g mlevenih lešnika
- 100 g lešnik napolitanki
- 250 g putera
- 200 ml slatke pavlake
- 300 g nugat krem
Priprema: Pomešajte skrob i šećer, pa sipajte oko 200 ml mleka. Dobro promešajte da ne ostanu grudvice. Ostatak sipajte u šerpu i ostavite da proključa. Zatim dodajte mleko sa skrobom i kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Sklonite sa šporeta, pa dodajte čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi. Ohlađeni fil umutite, pa dodajte puter sobne temperature koji ste prethodno umutili. Zatim dodajte umućenu slatku pavlaku, pa sjedinite mikserom. Dodajte nugat krem i umutite. Na kraju dodate mlevene lešnike i mlevene napolitanke. Sve dobro promešajte.
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!