preukusno!
PRE SPREMANJA PUNJENIH PAPRIKA URADITE OVU STVAR SA ULJEM DA BI BILE SOČNE: Napravite ih za ĐURĐEVDAN
Ako nemate ideju šta danas za ručak, ove punjene paprike će vas oduševiti!
Ovo je jelo koje će oduševiti sve, od najmlađih do najstarijih!
Sastojci
- za 4 osobe
- oko 8 kom. babura srednje veličine
- 500 gr mlevenog mesa, po izboru
- 100 gr pirinča
- 1 jaje
- 1 srednja glavica luka
- 1 kašikica Vegete Natur
- 1 kašikica Slatke mlevene crvene paprike Podravka
- 1 kašikica soli
- 1/2 kašikice mlevenog bibera
- 1 kašika seckanog peršunovog lista
SOS
- 1 dl suncokretovog ulja
- 3 kašike Oštrog brašna Podravka
- 1/2 lit. gustog soka od paradajza
- 1 1/2 lit. mlake vode
- 2 kašikice soli
- 1 kašikica Vegete Natur
- 1 kašikica slatke mlevene crvene paprike
- 2 kašike šećera (kristal)
- Lovorov list Podravka
- seckani peršunov list za posipanje na kraju
Priprema
1. Prvo skuvajte sos. U lonac ( najbolje onaj od 5 lit.) sipajte ulje, malo ga ugrejte, pa dodajte brašno i popržite ga. Dodajte alevu papriku, promešajte i odmah zalijte sa paradajz sokom i vodom. Promešajte da ne bude grudvica, dodajte i ostale začine predviđene za sos (sem peršunovog lista, on je za kraj) i ostavite da provri. Za to vreme napunite paprike babure.
2. U mleveno meso dodajte sve sastojke sa spiska, promešajte i napunite izdubljene babure. Ako vam ostane malo nadeva za paprike, napravite od njega kuglice veličine krupnog oraha i ubacite ih u sos zajedno sa paprikama.
3. Sve zajedno kuvati oko 60 minuta. Na kraju probati da li je dobro začinjeno, popraviti ukus ako treba i posuti peršunovim listom.
4. Kada sam ranije kuvala punjene paprike, uvek mi je nečega falilo ili sam imala viška :))))) U ovom receptu je sve izbalansirano i nikada ne omanem.
(Espreso/Coolinarika)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!