SAMO JEDAN SASTOJAK JE DOVOLJAN I IMAĆETE NAJSOČNIJU GIBANICU: Caka je u PIĆU koje svi IMATE u kući
Gibanica, Foto: PRINTSCREEN/YT/HOME KITCHEN WITH DANNY

PRAVE DOMAĆICE MORAJU ZNATI!

SAMO JEDAN SASTOJAK JE DOVOLJAN I IMAĆETE NAJSOČNIJU GIBANICU: Caka je u PIĆU koje svi IMATE u kući

Ovo je trik za sičnu i ukusnu gibanicu koji morate znati!

Objavljeno:

Gibanica je pita koja se najčešće nalazi na našim trpezama, a ovaj trik većina žena koje je prave prvi put nisu znale!

Sastojci

  • 500 g kora za gibanicu
  • 450 g sitnog sira
  • 2 kašike pavlake
  • 3 jajeta
  • 2 dl kisele vode
  • 1,5 dl ulja
Gibanica
foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

Priprema

Sjediniti jaja, sir i pavlaku. Dodati polovinu kisele vode i polovinu ulja i dobro izmešati. Ostatak ulja i kisele pomešati u malu činiju.

U podmazan pleh staviti dve kore i poprskati mešavinom ulja i kisele i namazati filom. Ređati kore jednu, po jednu i svaku mazati filom, a svaku drugu poprskati mešavinom ulja i kisele vode. Poslednja treba da bude kora.

Peći na 220 C, oko pola sata. Probušiti povremeno viljuškom na par mesta.

SAVET

Stavite malo više kisele vode, ona omekšava kore i pita bude sočnija!

47:04

MAJKE-I-SNAJKE-SE01EP62

(Espreso/Recepti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.