PRAVE DOMAĆICE MORAJU ZNATI!
SAMO JEDAN SASTOJAK JE DOVOLJAN I IMAĆETE NAJSOČNIJU GIBANICU: Caka je u PIĆU koje svi IMATE u kući
Ovo je trik za sičnu i ukusnu gibanicu koji morate znati!
Gibanica je pita koja se najčešće nalazi na našim trpezama, a ovaj trik većina žena koje je prave prvi put nisu znale!
Sastojci
- 500 g kora za gibanicu
- 450 g sitnog sira
- 2 kašike pavlake
- 3 jajeta
- 2 dl kisele vode
- 1,5 dl ulja
Priprema
Sjediniti jaja, sir i pavlaku. Dodati polovinu kisele vode i polovinu ulja i dobro izmešati. Ostatak ulja i kisele pomešati u malu činiju.
U podmazan pleh staviti dve kore i poprskati mešavinom ulja i kisele i namazati filom. Ređati kore jednu, po jednu i svaku mazati filom, a svaku drugu poprskati mešavinom ulja i kisele vode. Poslednja treba da bude kora.
Peći na 220 C, oko pola sata. Probušiti povremeno viljuškom na par mesta.
SAVET
Stavite malo više kisele vode, ona omekšava kore i pita bude sočnija!
(Espreso/Recepti)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!