
bon apetit
OVO JE POZNATO NEMAČKO JELO: Pravi se od DVE SRPSKE NAMIRNICE, a ceo svet ga ZNA (VIDEO)
Mesite oko 15 minuta. Stavite da provri posoljena voda, pa tada narendajte testo direktno u nju
Pripremite ovaj nemački specijalitet i oduševite ukućane.
Sastojci:
Testo:
300 g glatkog brašna
3 jaja
½ kašičice soli
1 kašika istopljenog maslaca
50 ml vode
Sos:
150 g ementaler sira
100 g maslaca
1 crni luk
So, biber
Priprema:
Testo: Brašno, so, jaja i vodu pomešajte i umesite meko testo koje će biti lepljivo. Zato po potrebi dodajte još vode. Mesite oko 15 minuta. Stavite da provri posoljena voda, pa tada narendajte testo direktno u nju. Kuvajte 2-3 minuta. Špecle vadite pomoću rupičaste kašike. Pomešajte ih s kašikom maslaca.
Sos: Narendajte kačkavalj. Luk isecite na kolutove. Na malo maslaca popržite luk da postane hrskav. Stavite ga na papirnati ubrus. U većem tiganju rastopite maslac i kad dobije smeđu boju dodajte špecle, kačkavalj i dobro izmešajte. Krčkajte na tihoj vatri dok se kačkavalj ne rastopi. Poslužite tako što ćete u svaki tanjir preko špecli staviti malo prženog luka.
(Espreso/Alo)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!