RECEPT
TAJLANDSKI UMAK ZA MESO SA ROŠTILJA: Prava stvar za sve koji vole PIKANTNO
Njegov slatko, kiselo, ljuti ukus je specifičan
Meso koje grilujete na roštilju je ukusno kako god da ga napravite, a dovoljno je da ga služite samo sa salatama i umacima. Ako volite da eksperimentišete sa hranom, predlažemo vam da probate ovaj tajlandski sos koji će svako meso učiniti ukusnijim.
Njegov slatko, kiselo, ljuti ukus je specifičan i definitivno je nešto što trebate da probate, a baš se lako pravi. Uživajte!
Sastojci:
10 ljutih papričica
4 čena belog luka
1/4 šolje azijskog ribljeg sosa
1/2 šolje smeđeg šećera
3 kašike sirćeta
2 kašike soka od limete
Priprema:
Paprike sitno iseckajte, pa dodajte mleveni beli luk, riblji sos, šećer, sirće i sok od limete. Dobro promešajte, a zatim zatvorite posudu i ostavite sa strane. Sačekajte da se šećer lepo otopi, a povremeno protresite činiju, otprilike na svakih 10 minuta. Kada sos bude spreman čuvajte ga u frižideru. Može da stoji do 3 nedelje.
(Espreso / Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!