paŽnja
RECEPT ZA PRVOMAJSKE RAŽNJIĆE: Svi se utrkuju za njih, JEDU SE KAO IZ STOPA
Posolite, pobiberite i pecite u tiganju ili na grilu. Uz ražnjiće poslužite salatu
Sastojci
batak i karabatak 1
povrće po želji (paprike, luk, tikvice, masline) po 1
maslinovo ulje1 kašika
sok od limuna1
narendana kora limuna malo
morska sopo ukusu
biberpo ukusu
miks zelene salateza prilog
Kako pripremiti
Batak i karabatak odvojte od kosti. Skinite kožicu i uklonite žilice. Iseckajte meso na sitnije parčiće i stavite u posudu. Zalijte maslinovim uljem, limunovim sokom i narendanom koricom limuna ukoliko ste sigurni da limun nije prskan. Ostavite u marinadi nekoliko sati, najbolje preko noći. Meso izvadite iz frižidera da se zagreje na sobnoj temperaturi. Za to vreme iseckajte povrće, pa nižite meso i povrće na štapić za roštilj. Posolite, pobiberite i pecite u tiganju ili na grilu. Uz ražnjiće poslužite salatu.
(Espreso/recepti.žena.blic)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!