ITALIJANI SAMO OVAKO PRAVE VANILICE, NIŠTA DRUGO NE PRIZNAJU: U jednom sastojku je TAJNA SAVRŠENOG UKUSA (VIDEO)
Vanilice, Foto: Printscreen/Youtube/ Milin Kuvar

recept

ITALIJANI SAMO OVAKO PRAVE VANILICE, NIŠTA DRUGO NE PRIZNAJU: U jednom sastojku je TAJNA SAVRŠENOG UKUSA (VIDEO)

Vanilice su čuveni srpski kolač, ali isprobajte i italijansku verziju sa čokoladom

Objavljeno: 12:28h

Postoje ti kolači koji mirišu na detinjstvo. Spremale su nam majke i bake konstanto i uvek je lepo setiti se toga.

Vanilice su kolači koji nas vraćaju u detinjstvo. Prave se od testa i pune džemom, a na kraju pospaju šećerom u prahu. Što duže stoje to su ukusnije, a jedan vodeći kulinarski sajt ih je proglasio najboljim kolačima na svetu.

Isprobajte i italijasnku verziju čuvenih vanilica, isto se prave od testa, ali se pune čokoladom. Odlični su za praznike.

Vanilice
foto: PRINTSCREEN/YT/ RICETTE ARABE FACILI

Sastojci:

125 g putera

150 g šećera

80 ml ulja

2 jajeta

1 kesica vanilin šećera

prstohvat soli

80 g kukuruznog skroba

350 g brašna

6 g praška za pecivo

150 g čokolade

100 ml pavlake

Vanilice
foto: Printscreen/Youtube/ Milin Kuvar

Priprema:

Umutite puter sa šećerom, pa dodajte ulje i promešajte. Zatim dodajte jaja, vanilin šećer, prstohvat soli i skrob. Dobro sjedinite, pa sipajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Umesite testo.

Odvajajte po malo testa i oblikujte loptice. Ako imate neku rešetku pritisnite lopticu, kako bi ostala šara.

Ako nemate samo je malo spljoštite između ruku. Poređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite ih u zagrejanoj rerni na 170°C oko 20 minuta.

Čokoladu istopite sa slatkom pavlakom, pa premažite jednu poluloptu od testa i preklopite drugom.

Voditeljke Kurir televizije spremaju kolač:

13:18

Ovako su voditeljke Kurir televizije napravile keks kolač

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.