PREUKUSNO!
GRCI PROJU NE MOGU DA ZAMISLE BEZ 1 SASTOJKA: Obavezno TO STAVLJAJU u NJU, jer samo tako ISPADNE MEKANA
Ovo je recept za čuvenu proju sa fetom i tikvicama:
Ako ste u potrazi za dobrim receptom za proju, na pravom ste mestu! Grci je prave tako da je unutra mekana, a spolja hrskava! Tajna je u povrću koje dodaju, u ovom slučaju tikvice!
Sastojci:
- Šolja kukuruznog brašna
- Šolja pšeničnog brašna
- Dve kašičice praška za pecivo
- 2 jaja
- Šolja jogurta
- 120 grama maslaca
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 mala tikvica
- 200 grama fete
- Majčina dušica
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni Celzijusa. Sve suve sastojke umutite u jednoj činiji, a ulje, jogurt i otopljeni maslac u drugoj. Pomešajte obe smese i dodajte izrendanu tikvicu, kao i usitnjenu fetu. Dobro izmešajte, sipajte smesu u podmazani pleh, poravnajte i pospite majčinom dušicom. Pecite najmanje 35 minuta, ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe suva. Ohladite do sobne temperature i isecite na trouglove, tako je Grci serviraju. Prijatno!
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!