KUVARICA OTKRILA ŠTA MORATE DA DODATE U MESO DA BILO MEKANO: Samo sa TIM sastojkom NEĆETE pogrešiti
Meso, Foto: Printscreen Youtube/Dozus Cook

MORATE PROBATI!

KUVARICA OTKRILA ŠTA MORATE DA DODATE U MESO DA BILO MEKANO: Samo sa TIM sastojkom NEĆETE pogrešiti

Kuvar nam odaje tajnu kako da meso uvek bude sočno i meko uz pomoć samo jednog sastojka!

Objavljeno:

Ovaj začin svi imate u kući, a upotreba mu je višestruka! Soda bikrabona se koristi i da bi meso ostalo sočno i meko!

Mleveno meso i obično meso

"Na 450 grama mlevenog mesa dodajte jednu četvrtinu kašičice sode bikarbone i ostavite tako meso 15 minuta pre pripreme", savetuje kuvarica i autorka gastro tema Sara Tane.

"Mlevena junetina tokom pečenja ispušta puno tečnosti, pa je teško postići lepu karamelizaciju i zapečenost mesa. Neki kuvari rešavaju tu poteškoću pečenjem mljevenog mesa u manjim količinama, ali trik sa sodom bikarbonom rješava taj problem", kaže Sara, prenosi Radio Sarajevo.

U osnovi, radi o tome da viši pH sode bikarbone sprečava vezivanje proteina i samim time gubitak tečnosti.

"Osim s junetinom, trik bi trebalo da funkcioniše i sa ćuretinom, piletinom, jagnjetinom ili čak kobasicama", kaže Sara.

Sve što je potrebno da uradite jeste da natrljate površinu mesa sodom koja će podići pH vrednost i sprečiti da se protieni stvrdnu tokom termičke obrade.

00:54

ŠNICLE PUNJENE KAJMAKOM ZA TILI ČAS! Domaćice, zaboravite na rernu, pomoću OVOG TRIKA meso je gotovo za tren oka! (VIDEO)

(Espreso/Stil)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.