UKUS DETINJSTVA
OVAKVO KUVANO JELO SE PRAVILO SAMO U JUGOSLAVIJI: Svi smo ga jeli kao DECA, ŠTEDI VAM I NOVAC
Punjene tikvice će vam biti zdrav i ukusan ručak koji možete poneti na posao i uštedeti novac
Kuvana jela su uvek dobrodošla u naš dom. Umesto da dajete po 400, 500 dinara na obrok, možete pripremiti jelo za nekoliko dana u istom iznosu.
Nikome nije drago da da novac za dva punjene paprike, parče mesa i salatu ili grašak, koliko može za ceo jedan obrok. Zato vam donosimo recept za jelo koje ste sigurno jeli kao deca. Punjene tikvice će vam biti zdrav i ukusan ručak koji možete poneti na posao i uštedeti novac.
Sastojci
Potrebno je:
- 500 g mlevenog mesa
- 150 g riže
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 jaje
- 2 dl kuvanog paradajza
- po potrebi tikvice
- po ukusu so
- suvi biljni začin
- biber
- po potrebi ulje
- 2 kašike brašna
- 1 puna kašičica crvene paprike
Priprema
- Na malo ulja izdinstati sitno seckani crni luk, dodati mleveno meso i sve zajedno prodinstati. Prohladiti. Dodati opranu rižu, jaje, sitno seckani beli luk, so, biber i suvi biljni začin po ukusu. Sjediniti dobro.
- Tikvice oljuštiti, izvaditi im sredinu i puniti mlevenim mesom. Poslagati u dublju šerpu, naliti sa malo vode, dodati kuvani paradajz, pokloptiti i kuvati na laganoj vatri. Kada je gotovo, napraviti zapršku.
- Na ulju upržiti brašno i na kraju dodati crvenu papriku. Izmešati i sipati u šerpu s tikvicama stalno mešajući da se izbegnu grudvice. Dodati so, suvi biljni začin, malo bibera, sve po ukusu i još kratko prokrčkati. Služiti uz kuvani krompir, krompir pire ili kiselu pavlaku, po svom izboru.
Kuvar Raša otkrio recept za pet savršenih jela internacionalne kuhinje:
(Espreso/Recepti.com)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!