preukusno!
OVAKO JE MEŠA SELIMOVIĆ PRAVIO KUVANI KUPUS: Ovom receptu NIKO neče odoleti, TOPI SE U USTIMA
Ukoliko ne znate šta spremati za ručak, a oduševiti celu porodicu, ovo je pravo rešenje za vas!
Kupus je jedna od namirnica koja je puna vitamina. Jako je zdrav, i kada se dobro spremi svi u njemu uživaju! Ovo je način na koji ga je spremao naš čuveni književnik Meša Selimović:
Neophodne namirnice:
- 800 g svežeg kupusa
- 800 g juneće potrbušine
- 100 g crvenog luka
- 100 g paprike
- 200 g krompira
- 200 g paradajza
- veza peršuna
- 40 g soli
- biber u zrnu
- 2 lovorova lista
- čaša belog vina
- dve-tri kašike ulja
Kako ga je Meša Selimović pravio?
Glavicu svežeg kupusa nasecite na osam kriški. Juneću potrbušinu narežite na krupne kocke i stavite u prikladan lonac. Na meso složite kupus, na njega na kriške narezanu glavicu crvenog luka, 2 veće paprike iseckane na kocke, 4 krompira isecite po dubini, 2 manja paradajza na kriške, grubo naseckajte vezu peršuna pa dodajte so, biber, lovor, belo vino i malo ulja. Dolijte vodu da pokrije sastojke i lagano kuvajte dva sata. Poslužite u posudi u kojoj se jelo kuvalo.
(Espreso/Stil)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!