NIKAD SOČNIJI, A NI BRŽE SPREMLJENI BATACI: Caka je u MARINADI i OVAKVOM PRŽENJU
Piletina, Foto: Printscreen/Youtube/Cooking With May Lynn

recept

NIKAD SOČNIJI, A NI BRŽE SPREMLJENI BATACI: Caka je u MARINADI i OVAKVOM PRŽENJU

Za ručak napravite batake u slatko-kiselom sosu

Objavljeno:

Od piletine mogu da se prave najraznovrsnija jela, a osim što je ukusna i cena je pristupačna. Danas vam predlažemo da za ručak napravite nikad sočnije batake u slatko kiselom sosu.

Priprema je baš jednostavna, a ukus fantastičan. Možete da ih poslužite samo sa salatom, a možete i da spremite neki prilog.

Piletina, Pohovana piletina
foto: Bakina kuhinja

Sastojci:

2 bataka ili karabataka, bez kostiju

1/2 limuna

1 kašika smeđeg šećera

2 kašike soja sosa

3 čena belog luka

15 g putera

mladi luk

Priprema:

Meso isecite na šnicle, pa pobiberite, pospite šećerom, sipajte soja sos, pa dodajte mleveni beli luk i seckanim mladi.

Piletina, Gulaš, Recept
foto: Printscreen/youtube/Recepti Index.hr

Prelijte sokom od limuna, pa lepo promešajte, pokrijte providnom folijom i ostavite da se marinira nekih 15 minuta. Ispržite meso sa obe strane po 5 minuta, pa dodajte puter i krčkajte još malo.

Pred kraj dodajte preostalu marinadu i ostavite još minut, dva. Servirajte.

Majke i snajke:

00:52

Majke i Snajke

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.