recept
NIKAD SOČNIJI, A NI BRŽE SPREMLJENI BATACI: Caka je u MARINADI i OVAKVOM PRŽENJU
Za ručak napravite batake u slatko-kiselom sosu
Od piletine mogu da se prave najraznovrsnija jela, a osim što je ukusna i cena je pristupačna. Danas vam predlažemo da za ručak napravite nikad sočnije batake u slatko kiselom sosu.
Priprema je baš jednostavna, a ukus fantastičan. Možete da ih poslužite samo sa salatom, a možete i da spremite neki prilog.
Sastojci:
2 bataka ili karabataka, bez kostiju
1/2 limuna
1 kašika smeđeg šećera
2 kašike soja sosa
3 čena belog luka
15 g putera
mladi luk
Priprema:
Meso isecite na šnicle, pa pobiberite, pospite šećerom, sipajte soja sos, pa dodajte mleveni beli luk i seckanim mladi.
Prelijte sokom od limuna, pa lepo promešajte, pokrijte providnom folijom i ostavite da se marinira nekih 15 minuta. Ispržite meso sa obe strane po 5 minuta, pa dodajte puter i krčkajte još malo.
Pred kraj dodajte preostalu marinadu i ostavite još minut, dva. Servirajte.
Majke i snajke:
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!