ČAK I ISKUSNE DOMAĆICE PRAVE OVE GREŠKE: Evo šta morate da URADITE S BRAŠNOM pre dodavanja u TESTO ILI ZAPRŠKU
Brašno, Foto: Profimedia

veoma važno

ČAK I ISKUSNE DOMAĆICE PRAVE OVE GREŠKE: Evo šta morate da URADITE S BRAŠNOM pre dodavanja u TESTO ILI ZAPRŠKU

U nastavku teksta saznajte u kojim situacijama brašno treba da se proseje, a u kojima ne

Objavljeno:

Oni koji tek počinju da kuvaju često za savete pitaju mame, bake ili neke prijateljice koje su već iskusne kuvarice. Ali, svaka ima neki svoj način na koji priprema jela, a postoje neke "cake" za koje čak i najiskusnije domaćice nisu sigurne kako treba da urade.

Jedan od tih primera je i u kojim situacijama treba prosejati brašno.

Testo
foto: Printscreen Youtube/Bokina kuhinja

Brašno je upravo onaj sastojak koji je, bez preterivanja, prisutan u većini recepata, od palačinki do vrhunskih umaka, a evo šta kažu profesionalni kuvari.

Prosejati ili ne

Što se tiče pripreme sosova, profesionalni kuvari kažu da prosejavanje brašna ovde ne igra ulogu.

Zaprška
foto: Prihntscreen/Youtube/My kitchen Tanja

Ali što se tiče pripreme testa, bilo za slatka ili slana peciva, hleb, palačinke... najbolje je da prosejte brašno. Dobijeno jelo od testa će tako biti vazdušastije, stoje i druge tajne. Osim toga, ako brašno nije najsvežije, onda će propuštanjem kroz sito, mešenje testa bez grudvica, svakako biti lakše i brže.

Majke i snajke:

00:52

Majke i Snajke

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.