BAKE I DEKE JE OBOŽAVAJU, ALI JE DO SADA OVAKVU NISTE PROBALI: Pripremite UKUSNU PILEĆU DŽIGERICU na POSEBAN NAČIN
Džigerica, Foto: Jela Jelena Petrović

recept

BAKE I DEKE JE OBOŽAVAJU, ALI JE DO SADA OVAKVU NISTE PROBALI: Pripremite UKUSNU PILEĆU DŽIGERICU na POSEBAN NAČIN

Caka je u ubacivanju brašna

Objavljeno:

Nema kuće koja nije spremala pileću džigericu, a nema ni Srbina koji je ne voli. Razlikuje se od ostalih džigerica i mnogo je ukusnija.

Evo jednog recepta kako da je pripremite.

džigerica
foto: Jela Jelena Petrović

Potrebno je:

600 g pileće džigerice

2 glavice crnog luka

po potrebi brašna

po ukusu suvog biljnog začina

za prženje ulje

Priprema:

Pileću džigericu operite i prosušite, a zatim je začinite suvim biljnim začinom. Svaki komad džigerice dobro uvaljajte u brašno i ređajte u dobro osušeni tiganj u koji ste prethodno sipali ulje da prekrije dno.

Džigerica
foto: Printscreen Youtube / domaceiukusno

Najbitnije je da se džigerica ređa direktno na hladno ulje. U prostore između džigerice i preko nje poređajte crni luk isečen na krupnije komade.

Tiganj poklopite, stavite na ringlu pa tek onda uključite.

Kada se ulje zagreje i džigerica počne da se prži sačekajte 5 minuta, a zatim okrenite komade džigerice. Postupak ponavljajte na svakih 5 minuta dok džigerica ne bude gotova. Potrebno je dvadesetak minuta da se prži.

Kada je gotovo servirajte na tanjir i služite uz prilog po želji.

Majke i snajke:

00:52

Majke i Snajke

(Espreso/Recepti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.