preukusno!
EVO KAKO DA NAPRAVITE PEČENJE BEZ RAŽNJA: Svako će polizati prste, recept poznat još iz JUGOSLAVIJE (VIDEO)
Prasetina iz rerne može biti podjednako ukusna kao sa ražnja, a evo i kako!
Ukoliko želite da oduševite goste ili porodicu odličnim pečenjem, a nemate ražanj, ovo je pravi recept za vas!
Potrebno je:
- meso prasetine
- soli
- voda
Priprema:
Praseetinu dobro oprati i osušiti ubrisima papirnim. So dobro utrljati, napraviti i proireze po mesu da bolje so prodre. Staviti na rešetku na pleh. Staviti meso na rešetu, a u pleh sipati vodu jednu veliku čašu.
Peći na 190 stepeni. Svakih 30 minuta prasetinu premazivati četkicm sa oceđenim delom u tepsije.
Povremeno okretati. Treba računati bar 3 sata da se peče u zavisnosti od rerne.
Pola sata možete pred kraj prelite šoljicom piva. Podići pleh bliže vrhu i povećati temperaturu na 210 -220 stepeni da korica postane hrskava.
(Espreso/Informer)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!