SRPSKI DELIKATES
NAJBOLJI RECEPT ZA KISELI KUPUS SA SUVIM MESOM: Samo ovakav će vam se TOPITI u ustima (RECEPT)
Kuvajte ga sporo i dugo i pustite da vam se topi u ustima
Sigurni smo da vam je kiselog kupusa ostalo barem malo, pogotovo ako imate gde da ga držite. Često nam ovaj srpski delikates traje do leta. Od pripreme recepta sa kiselim kupusom nam nikada nije dosta, ovo jeipak nešto što svi volimo.
Da bi vam se kupus i meso topili u ustima, kuvajte ih na laganoj temperaturi, polako i dugo. Tako nema šase da promašite.
Sastojci
Potrebno je:
- 1 veća glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- 1 kašika slatke aleve paprike
- 1 lovorov list
- 1/2 kg dimljenog mesa od vrata
- 1 mali komad slanine
- 1 veća glavica kiselog kupusa
- po potrebi suvi biljni začin
- 2 kašike masti
Priprema
Meso iseći na manje komade i prokuvati kratko. Luk iseći sitno i prodinstati na masti, pa dodati alevu papriku. Kupus iseći na veće kocke i isprati ako je jako kiseo. Dodati u dinstani luk i naliti vodom da ogrezne. Ubaciti meso, slaninu, lovor i ostaviti da krčka bar 90 minuta. Pred kraj probati i ako treba dodati malo suvog biljnog začina. Servirati uz bareni krompir.
ORIGINALNI RECEPT ZA TUFAHIJE:
(Espreso/Recepti.com)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!