KOLAČ "SVE PO DVA" ODUŠEVIO SRPSKE DOMAĆICE: Recept ćete zapamtiti ODMAH, pravi se za tili čas
Kolač, Foto: Printscreen/Youtube/jelajelena1bakinakuhinja

UKSUNO

KOLAČ "SVE PO DVA" ODUŠEVIO SRPSKE DOMAĆICE: Recept ćete zapamtiti ODMAH, pravi se za tili čas

Sjajan za Uskrs

Objavljeno:

Recept za kolač koji miriše na detinjstvo i jabuke, i koji se lako pravi od sastojaka koje uglavnom imamo kod kuće. Kolač nosi naziv „Sve po dva“ jer sve količine u receptu imaju broj dva (sve osim oraha) pa se i recept lako pamti.

Potrebni sastojci:

2 jaja

200 grama šećera

200 mililitara ulja

200 mililitara mleka

200 grama mlevenih oraha

200 grama griza

200 grama oštrog brašna

2 narendane jabuke

prašak za pecivo

vanilin šećer

malo ruma (može i ne mora)

džem od kajsije

50 grama naseckanih oraha

Priprema:

U dubljoj posudi penasto umutiti jaja, šećer i vanilin šećer. Potom dodati ulje, mleko, orahe, griz, i brašno. Sve dobro umutiti, dodati prašak za pecivo i još jednom dobro promešati. U testo, na kraju dodati narendane jabuke i malo ruma. Smesu izručiti u namašćen pleh posut brašnom.

Peći pola sata na temperaturi od 200 stepeni. Pečeni kolač premazati džemom od kajsija preko koga možete staviti naseckane orahe.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.