UKSUNO
KOLAČ "SVE PO DVA" ODUŠEVIO SRPSKE DOMAĆICE: Recept ćete zapamtiti ODMAH, pravi se za tili čas
Sjajan za Uskrs
Recept za kolač koji miriše na detinjstvo i jabuke, i koji se lako pravi od sastojaka koje uglavnom imamo kod kuće. Kolač nosi naziv „Sve po dva“ jer sve količine u receptu imaju broj dva (sve osim oraha) pa se i recept lako pamti.
Potrebni sastojci:
2 jaja
200 grama šećera
200 mililitara ulja
200 mililitara mleka
200 grama mlevenih oraha
200 grama griza
200 grama oštrog brašna
2 narendane jabuke
prašak za pecivo
vanilin šećer
malo ruma (može i ne mora)
džem od kajsije
50 grama naseckanih oraha
Priprema:
U dubljoj posudi penasto umutiti jaja, šećer i vanilin šećer. Potom dodati ulje, mleko, orahe, griz, i brašno. Sve dobro umutiti, dodati prašak za pecivo i još jednom dobro promešati. U testo, na kraju dodati narendane jabuke i malo ruma. Smesu izručiti u namašćen pleh posut brašnom.
Peći pola sata na temperaturi od 200 stepeni. Pečeni kolač premazati džemom od kajsija preko koga možete staviti naseckane orahe.
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!