RECEPT
DOMAĆICE U BIVŠOJ JUGI SU PRAVILE OVO JELO SVAKE NEDELJE: Recept je zaboravljen, a svi narodi su ga obožavali
Spoj slanog i slatkog čini ovo jelo neodoljivim
Pile sa dunjom su jugoslovenske domaćice pravile često, ali vremenom je ovaj recept pao u zaborav.
Pile sa dunjom je stari i zaboravljeni recept koji su jugoslovenske domaćice stalno pravile.
Spoj slanog i slatkog čini ovo jelo neodoljivim. Grehota je da ovako ukusno jelo padne u zaborav, pa isprobajte recept jer će vam se garantovano dopasti.
Sastojci:
1 pile
1 kg dunja
Priprema:
Pile isecite, stavite u šerpu, sipajte vodu i kuvajte. Na pola kuvanja isključite šporet. Dunje operite, ali ne ljuštite, da se ne raspadnu. Isecite na kriške. Uvaljajte dunje u šećer, pa propržite na malo masti ili ulja.
Izvadite dunje iz šerpe, pa u nju u to isto ulje ili mast dodajte brašno i promešajte. Posle minut vratite dunje, dodajtepiletinu i bujon (voda u kojoj se kuvalo pile), posolite i pobiberite. Kuvajte poklopljeno dok meso ne bude gotovo, piše Novi.ba.
Bonus video
(Espreso/Novi.ba)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!