MUST HAVE
SLATKA USKRŠNJA POGAČA KOJU MORATE PROBATI: Caka sa ROLANJEM će vas ODUŠEVITI (RECEPT)
"Slatka verzija" uskršnje pogače
Uskršnji praznici su stigli, a kako bi trpeza bila potpuna, potrebno vam je i nešto slatko.
Pred vama je recept za slatku uskršnju pogaču.
Potrebno je:
500 g brašna
8 g suvog kvasca ili 25 g svežeg
200 ml mleka
1 kašičica šećera
1 jaje i jedno belance
100 g šećera
50 ml ulja
50 g putera
70-80g mini čokoladni komadići
1 vanil šećer
Malo ekstrata od vanile
Za premazivnje je potrebno:
1 žumance
1 kašika mleka
Priprema: Aktivirajte kvasac u mlakom mleku, a potom dodajte šećer, brašno, jaje, ulje, vanilin šećer. Ostavite testo da naraste.
Kada je testo naraslo, preručite ga na radnu površinu i umesite sa uljem i maslacem. Razvaljajte na radnu površinu pa filujte komadićima čokolade i jednom kašikom šećera. Urolajte u rolat, a potom rolat isecite uzduž.
Urolajte testo u oblik pužića i stavite u kalup za pečenje i ostavite 15 minuta da naraste. Premažite testo mešavinom žumanceta i mleka i pecite na tihoj vatri od 160 stepeni Celzijusa oko 45 minuta.
Bonus video:
(Espreso/Kurir stil)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!