U NJIH IDE MAST, A NISU VANILICE: Srpkinje generacijama prave ovaj kolač, red je i na vas da IZDOMINIRATE (RECEPT)
Breskvice, Foto: Printscreen/youtube/SherpicaRecipes

ukus neponovljiv

U NJIH IDE MAST, A NISU VANILICE: Srpkinje generacijama prave ovaj kolač, red je i na vas da IZDOMINIRATE (RECEPT)

Pred vama je recept za breskvice

Objavljeno: 12:39h

Ova poslastica će oduševiti sladokusce među vama.

Sigurno je da ste ih bar jednom probali u životu i da taj ukus niste nikada zaboravili

Pred vama je recept za breskvice.

Sastojci/Količina

Testo:

brašno 600 g

svinjska mast 250 g

šećer 200 g

jaja 3

vanilin šećer 1 kesica

prašak za pecivo 1 kesica

Fil:

prah šećer 150 g

čokolada za kuvanje 100 g

margarin 200 g

rum 2 kašike

mrvice pola od izdubljenih breskvica

Kako pripremiti

Umutiti dobro mast da pobeli, dodati šećer i vanilin šećer, pa jedno po jedno jaje. Dodavati brašno i lagano mešati na kraju treba rukom umesiti testo.

Praviti male kuglice (veličine oraha), ređati u pleh i peći na 200 C oko 10 minuta (breskvice mora da ostanu bele).

Testo za breskvice
Testo za breskvicefoto: Printscreen/youtube/SherpicaRecipes

Ohladiti ih, pa lagano oštrim nožem izdubiti sredinu.

Izdubljenu sredinu prosejati ktoz sito i pola dodati u fil, a pola ostaviti za valjanje breskvica.

Umutiti margarin penasto, pa dodati prah ćećer i istopljenu crnu čokoladu, zatim dodati i rum i mrvice. Puniti svaku polovinu, pa sastavljati po dve.

Zatim svaku breskvicu potapati jednu polovinu u crven ekstrat i drugu polovinu u žuti, breskvice valjati u prosejane mrvice.

Prijatno!

Bonus video:

00:52

MAJKE I SNAJKE UGOSTILE POZNATU INFLUENSERKU! Anastasija Đurić podelila svoj savršen recept za pripremu karfiola

(Espreso/Blic žena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.