UKUSNO I ZDRAVO
ČOKOLADNI KOLAČ KOJI JE PREUKUSAN, A NE GOJI: Donosimo vam recept od kojeg voda ide sama na usta
Čokoladu rastopite sa mlekom, pa je ravnomerno prelijte preko pečenog kolača
U nastavku je recept za zdravu verziju čokoladnog kolača koja ne sadrži brašno, ni šećer, tako da ćete uživati u njoj bez straha od suvišnih kalorija.
Sastojci:
120 g ovsenih pahuljica
250 ml mleka
3 banane
2 jajeta
50 g kako praha
1 prašak za pecivo
prstohvat soli
kašičica ekstralta vanile
Za preliv:
100 g crne čokolade
3 supene kašike mleka
Priprema:
Ovsene pahuljice prelijte zagrejanim mlekom, dobro promešajte i ostavite 15 minuta. Banane izgnječite, pa im dodajte cela jaja i dobro sjedinite. Potom dodajte kakao, prašak za pecivo i ekstrakt vanile, a potom sve dobro promešajte. U smesu od banana dodajte ovsene pahuljice i ponovo sve sjedinite. Činiju za pečenje premažite sa malo putera, a zatim izlijte dobijenu smesu. Rernu zagrejte na 180 stepeni i pecite kolač oko 40-45 minuta. Čokoladu rastopite sa mlekom, pa je ravnomerno prelijte preko pečenog kolača. Kada se prohladi isecite ga na kocke i služite.
(Espreso/Jeca Svaštarica)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!