![NEMA PEČENJA I GOTOV JE ZA 20 MINUTA, KOLAČ KOJI SVAKA DOMAĆICA MORA DA SPREMI: Ukus koji ćete DUGO PAMTITI](/data/images/2023/04/07/20/1356359_screenshot-18_ls.jpg)
brzo i lako
NEMA PEČENJA I GOTOV JE ZA 20 MINUTA, KOLAČ KOJI SVAKA DOMAĆICA MORA DA SPREMI: Ukus koji ćete DUGO PAMTITI
Ovaj kolač sa bananom bez pečenja je gotov za dvadeset minuta, a u kakvom god da ste raspoloženju, nakon što ga probate sigurni smo da će skočiti
SIgurno ste se našli u situaciji da vam se jede nešto slatko a nemate vremena da spremite neku lepu, kremastu tortu. Naravno da je uvek bolje da pojedemo ono što je sveže spremljeno nego kupovne kolače. U redu je i ako vas samo mrzi, svi smo mi nekada lenji.
Ovaj kolač sa bananom bez pečenja je gotov za dvadeset minuta, a u kakvom god da ste raspoloženju, nakon što ga probate sigurni smo da će skočiti.
U pripremi vam mogu pomoći i deca. Odlična je aktivnost za naše mališane.
Sastojci:
- 500 g petit-keksa (ili po želji)
- 1/2 l mleka
- 3 banane
- 2 pudinga od vanile
- 10 ravnih kašika šećera
- vanilin šećer
- 2 šlaga od vanile
- 300 ml mleka
- 300 ml toplog mleka
![Kolač od banane](/data/images/2023/04/07/20/1356363_screenshot-17_ff.jpg?ver=1680893365)
Priprema:
Rastvorite dva pudinga u malo vode u jednoj posudici i dodajte vanilin-šećer. Na šporet stavite šerpu sa mlekom da se zagreje i dodajte šećer. Promešajte i kada polako počne da vri dodajte postepeno rastvoren puding i neprestano mešajte. Kada se puding zgusne, stavite šerpu sa strane da se hladi, a za to vreme isecite banane na tanke kolutiće. Da ne bi pocrnele dok proces pripreme kolača teče, možete preko njih iscediti malo limunovog soka.
![Kolač od banane](/data/images/2023/04/07/20/1356361_screenshot-16_ff.jpg?ver=1680893374)
Na drugoj strani ugrejte mleko ali da ne bude pretoplo. Kada je spremnouzmite jedan pravougaoni pleh i počnite da potapate keks u mleko jedan po jedan i ređate ga u njega. Preko prvog reda keksa namažete jedan deo pudinga toliko da sloj ne bude predebeo. Preko njega ređajte bananu što gušće, a onda ponovite proces s keksom, pa sa pudingom i bananom. Ako vam ostane materijala za treći nivo, slobodno možete ređati još jedan. Na kraju, u 300 ml mleka sipajte dva šlaga i dobro ih umutite, a onda premažite preko kolača. Staviti u frižider na hlađenje, a pre služenja ga iseći na kocke.
Uživajte!
Ovako su voditeljke Kurir televizije napravile keks kolač:
(Espreso/ Srećna republika)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!