ŠEF KUHINJE OTKRIO ZAŠTO VAM JE RIBA IZ RERNE UVEK SUVA: To je zbog ove 3 GREŠKE koje pravite
Pečena riba, Foto: Profimedia

MALE TAJNE VELIKIH MAJSTORA

ŠEF KUHINJE OTKRIO ZAŠTO VAM JE RIBA IZ RERNE UVEK SUVA: To je zbog ove 3 GREŠKE koje pravite

Svim domaćicama ključni problem oko spremanja ribe jeste kako da bude dobro pečena i istovremeno sočna:

Objavljeno:

U toku posta najčešće se jede riba. Evo nekoliko saveta i najčešćih grešaka zbog kojih riba ispada suba i bez ukusa:

Temperatura rerne

Ribu treba da pečete u zagrejanoj rerni. Ako se u isto vreme zagrevaju, svi sokovi će biti u plehu, a vreme pečenja će se produžiti.

Vreme kuvanja

Nemojte da preterujete sa pečenjem. Za ribu je potrebno 20-30 minuta i to ako imate oko 1-2 kg. Da je gotova ukuzuje to što se meso lako razdvaja od kosti.

Ignorisanje punjenja

Bilo bi super da ribu napunite povrćem, crnim lukom, svežim biljem, limunom, puterom... Ovo povećava njenu sočnost i poboljšava ukus.

02:05

Počela je Svetla nedelja

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.