SAMO OVAKO TREBA SEĆI PILETINU: Od toga sve ZAVISI DALJE, šokiraćete se što niste znali
Piletina, Foto: Printscreen/youtube/Recepti Index.hr

paŽnja

SAMO OVAKO TREBA SEĆI PILETINU: Od toga sve ZAVISI DALJE, šokiraćete se što niste znali

Po želji, možete posuti sa malo rendanog kačkavalja pre služenja

Objavljeno:

Pileće grudi biće pune safta, a spremaju se super lako!

Sastojci:

600 gr pilećih grudi

150 gr jogurta

2 krompira

1 struk mladog luka

5 šampinjona

50 ml maslinovog ulja

2 čena

belog luka so, biber, aleva paprika

1 kašičica senfa

Piletina, Zelje
foto: Bakina kuhinja

Pileće grudi zasecite oštrim nožem, tako da zarezi idu dijagonalno jedan preko drugog - kao kad biste sekli baklavu. Umutite jogurt sa začinima, belim lukom i uljem i umočite svako parče piletine tako da bude bogato prekriverno ovim sosom. Činiju prekrijte prianjajućom folijom i ostavite meso u frižideru sat vremena.

Oljuštite krompir i isecite ga na kolutove pa složite na dno podmazane posude. Posolite, dodajte iseckan mladi luk pa pospite seckanim šampinjonima.

Sada složite piletinu preko povrća, prelijte preostalim sosom i pecite u rerni na temperaturi od 180C stepeni, oko 40 minuta.

Po želji, možete posuti sa malo rendanog kačkavalja pre služenja.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.