PRE PRŽENJA OSLIĆA OBAVEZNO MORATE DA URADITE 1 STVAR: Samo na TAJ NAČIN će biti HRSKAV
Prženje oslića, Foto: Printscreen/youtube/SašinaKuhinja

PREUKUSNA

PRE PRŽENJA OSLIĆA OBAVEZNO MORATE DA URADITE 1 STVAR: Samo na TAJ NAČIN će biti HRSKAV

Postoji jedna stvar koju malo ko zna u pripremi

Objavljeno:

Oslić se kod nas redovno sprema, a naročito sada u toku Vaskršnjeg posta.

Brzo se sprema, a odlično ide uz krompir salatu.

Postoji jedna stvar koju malo ko zna u pripremi.

Oslić
foto: Printscreen/youtube/Mikina Kuhinja

Za pohovanje koristite kukuruzno brašno, jer ono stvara "omotač" oko ribe, pa na taj način neće upiti višak ulja prilikom prženja. Servirajte ga uz krompir salatu, ili varivo od blitve.

Sastojci:

800 g oslića

100 ml belog vina

150 g kukuruznog brašna

Oslić
foto: Printscreen/youtube/Mikina Kuhinja

1 kašika ulja

beli luk u prahu

vlašac

so, biber

Oslić
foto: Prinstcrveen/Vranjska plus

Priprema:

Prvo pripremite marinadu, jer riba treba da odstoji u njoj. U belo vino dodajte začine i ulje, sve dobro sjedinite, pa u dobijenu smesu ubacute oslića sečenog na komade. Dobro potopite sa svih strana, pa ostavite da odstoji minimum dva sata. Pre prženja ribu dobro ocedite, pa uvaljajte u kukurozno brašno. Pržite u dubokom dobro zagrejanom ulju sa obe strane dok korica ne porumeni. Neka ulje bude baš vruće, jer vam na taj način riba neće upiti ulje.

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.