PREUKUSNA
PRE PRŽENJA OSLIĆA OBAVEZNO MORATE DA URADITE 1 STVAR: Samo na TAJ NAČIN će biti HRSKAV
Postoji jedna stvar koju malo ko zna u pripremi
Oslić se kod nas redovno sprema, a naročito sada u toku Vaskršnjeg posta.
Brzo se sprema, a odlično ide uz krompir salatu.
Postoji jedna stvar koju malo ko zna u pripremi.
Za pohovanje koristite kukuruzno brašno, jer ono stvara "omotač" oko ribe, pa na taj način neće upiti višak ulja prilikom prženja. Servirajte ga uz krompir salatu, ili varivo od blitve.
Sastojci:
800 g oslića
100 ml belog vina
150 g kukuruznog brašna
1 kašika ulja
beli luk u prahu
vlašac
so, biber
Priprema:
Prvo pripremite marinadu, jer riba treba da odstoji u njoj. U belo vino dodajte začine i ulje, sve dobro sjedinite, pa u dobijenu smesu ubacute oslića sečenog na komade. Dobro potopite sa svih strana, pa ostavite da odstoji minimum dva sata. Pre prženja ribu dobro ocedite, pa uvaljajte u kukurozno brašno. Pržite u dubokom dobro zagrejanom ulju sa obe strane dok korica ne porumeni. Neka ulje bude baš vruće, jer vam na taj način riba neće upiti ulje.
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!