VIŠE NIKADA NEĆETE STAVLJATI ULJE U PROJU: Samo OVAJ sastojak joj daje MEKOĆU, a to NI NE ZNATE
Proja na tanjiru, Foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

preukusna

VIŠE NIKADA NEĆETE STAVLJATI ULJE U PROJU: Samo OVAJ sastojak joj daje MEKOĆU, a to NI NE ZNATE

Poželeteće samo takvu da je jedete

Objavljeno:

Od sada ćete proju spremati samo sa jednim sastojkom koji je najbolja zamena za ulje.

Poželeteće samo takvu da je jedete.

Proju svi obožavaju i rado je prave, a na internetu možete naći milion različitih recepata.

Sastojci:

Proja
foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

7 kašika belog kukuruznog brašna

4 kašike palente

4 kašike belog, mekog pšeničnog brašna

3 kriške starog, polumasnog sira

4 jajeta

čaša jogurta

prašak za pecivo

Proja
foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

3 kašike svinjske masti

so, laneno seme i susam po želji

mlaka voda ili gazirana, kisela voda

Priprema

Proja
foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Umutite jaja, dodate sir i jogurt, a zatim i sve tri vrste brašna, so i prašak za pecivo. Dodate vodu i mešate dok ne dobijete kompaktnu masu, ne previše retku.

Obavezno dodajte i svinjsku mast jer će proji dati poseban šmek. Većina koristi ulje, a uz mast proja će biti mnogo lepša. Dodajte malo lanenog semena zbog strukture, pospite susamom po želji, a možete ubaciti i malo kurkume ako želi te da dobije jarko žutu boju. Pecite na 200 stepeni dok ne porumeni, sa obe strane.

(Espreso/Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.