Manastirski kolač, Foto: Printscreen/Youtube/jelajelena1bakinakuhinja
PREUKUSNO
RECEPT ZA MANASTIRSKI KOLAČ OD KOJEG NE POSTOJI STARIJI: Nema ni ŠEĆERA, NI ULJA, a toliko je DOBAR (VIDEO)
Ovaj posni slatki recept će vas oduševiti!
Objavljeno:
Kada jednom probate ovaj kolač pravićete ga i van posta! Bez šećera i ulja a ukus fantastičan!
Potrebno je:
- 4 kašike mlevenih oraha
- 4 kašike seckanih oraha
- 4 kašike marmelade po želji
- 1 prašak za pecivo
- 400 ml vode mlake
- 20 punih kašika brašna
- malo cimeta
Za premazivanje:
- 4 pune kašike pekmeza
- 4 kašike seckanih oraha
Priprema:
- Sipati mlaku vodu u vanglicu, dodati prvo marmeladu i šećer i žicom izmutiti.
- Dodati brašno sa praškom za pecivo. Zatim dodati orahe mlevene i seckane, cimet. Sve dobro žicom izjednačiti.
- Testo je ređe. Sipati u pleh 35x28 obložen pek papirom.
- Protresti pleh i peći na 200 stepeni 30-50 minuta da kolač bude lagan i lepo rumen.
A ovde pogledajte svadbenu tortu Kaće i Marka:
(Espreso/Informer)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!