prelepo
OVAKAV KREMASTI RIŽOTO MORATE DA SPREMITE ŠTO PRE: Domaćice se UTKRUJU za RECEPT koji KIDA
Ako se ne sprema kao glavno jelo uglavnom ide kao prilog uz nešto
Jela sa pirinčem su jako popularna kod nas.
Ako se ne sprema kao glavno jelo uglavnom ide kao prilog uz nešto.
Ako ste ljubitelj italijanske hrane koja se brzo priprema, onda je ovaj recept idealan za vas.
Ne samo da će vas ovo jelo zasititi, već će vam obezbediti i potrebnu energiju.
Sastojci:
200 gr pilećeg filea
300 gr pirinča
1,5 l pilećeg bujona
1 glavica crnog luka
1 kašika seckanog peršuna
1 kašika kisele pavlake
100 ml belog vina
malo maslinovog ulja
so i biber
začini po želji
Priprema:
Luk iseckajte na rebarca, pa ga dinstajte na malo maslinovog ulja u dubljem tiganju dok ne omekša. Piletinu isecite na sitne kocke, pa je dodajte u tiganj i dinstajte zajedno sa lukom. Kad je napola gotova, dodajte pirinač, so, biber i začine po želji.
Mešajte sve vreme dok se pirinač ne sjedini sa mesom i lukom, a onda postepeno sipajte pileći bujon i belo vino. Kada pirinač nabubri, dodajte peršun i kiselu pavlaku, pa sklonite tiganj sa vatre i poklopite ga.
Posle 10 minuta, jelo se spremno za serviranje.
Prijatno!
(Espreso/Telegraf)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!