OVAKAV KREMASTI RIŽOTO MORATE DA SPREMITE ŠTO PRE: Domaćice se UTKRUJU za RECEPT koji KIDA
Rižoto na tanjiru, Foto: Printscreen/Youtube/ Moja mala kuhinja

prelepo

OVAKAV KREMASTI RIŽOTO MORATE DA SPREMITE ŠTO PRE: Domaćice se UTKRUJU za RECEPT koji KIDA

Ako se ne sprema kao glavno jelo uglavnom ide kao prilog uz nešto

Objavljeno:

Jela sa pirinčem su jako popularna kod nas.

Ako se ne sprema kao glavno jelo uglavnom ide kao prilog uz nešto.

Ako ste ljubitelj italijanske hrane koja se brzo priprema, onda je ovaj recept idealan za vas.

Ne samo da će vas ovo jelo zasititi, već će vam obezbediti i potrebnu energiju.

Sastojci:

200 gr pilećeg filea

300 gr pirinča

1,5 l pilećeg bujona

Rižoto
foto: Printscreen/Youtube/ Chef Jack Ovens

1 glavica crnog luka

1 kašika seckanog peršuna

1 kašika kisele pavlake

100 ml belog vina

malo maslinovog ulja

Rižoto
foto: Printscreen/Youtube/ Chef Jack Ovens

so i biber

začini po želji

Priprema:

Luk iseckajte na rebarca, pa ga dinstajte na malo maslinovog ulja u dubljem tiganju dok ne omekša. Piletinu isecite na sitne kocke, pa je dodajte u tiganj i dinstajte zajedno sa lukom. Kad je napola gotova, dodajte pirinač, so, biber i začine po želji.

Rižoto
foto: Printscreen/Youtube/ Chef Jack Ovens

Mešajte sve vreme dok se pirinač ne sjedini sa mesom i lukom, a onda postepeno sipajte pileći bujon i belo vino. Kada pirinač nabubri, dodajte peršun i kiselu pavlaku, pa sklonite tiganj sa vatre i poklopite ga.

Posle 10 minuta, jelo se spremno za serviranje.

Prijatno!

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.