poslastica
NIJEDNA PROSLAVA NE MOŽE DA SE ZAMISLI BEZ OVE TORTE: Srbi se dave u NJOJ, ukusnija ne postoji (RECEPT)
Svi će vas pitati kako se sprema
Domaćice kapri tortu redovno spremaju za sve proslave, a malo koja zna da je ovo najukusniji recept za nju.
Svi će vas pitati kako se sprema.
Sastojci
Za koru:
9 belanaca
300 g šećera
2 kašike brašna
1 kašika sirćeta
Za žele:
500 g jagoda
300 g šećera
2 kesice pudinga od jagoda
Za preliv:
100 g Menaž čokolade
2 kašike ulja
Za fil:
6 dl mleka
2 kesice vanilin pudinga
300 g šećera
9 žumanaca
250 g margarina
200 g šlaga
2 dl kisele vode
Priprema
9 belanaca ulupati sa šećerom, dodati brašno i sirće. Na 180 stepeni peći oko 20 minuta. Jagode pomešati sa šećerom, izgnječiti ih i staviti da se kuvaju. Kada provri, dodati puding, mešati i još vruć žele staviti preko hladne kore. Kada se žele ohladi, Menaž čokoladu otopiti sa uljem i preliti preko želea. Žumanca pomešati sa šećerom i praškom za puding. Mleko staviti da provri, pa dodati smesu sa jajima i kuvati da se dobije fina krema. Kad se ohladi umešati margarin. Namazati preko čokolade. Šlag ulupati u penu i namazati na fil.
Bonus video:
(Espreso/Recepti.com)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!