
PREUKUSNA
ZA OVOM VOĆNOM TORTOM JE POLUDEO CEO SVET: Nema pečenja KORA, a OSVEŽIĆE vas u SEKUNDI (RECEPT)
Sve je brzo gotovo, a najveća muka je da sačekate da se stegne
Priprema torti više nije komplikovana kao nekeda, jer su danas recepti mnogo praktičniji. Nema pečenja kora, a često se ni fil ne kuva, a ipak se napravi savršeno ukusna poslastica koja se dopada većini.
Kako dolazi lepše vreme tako nam više prijaju lagane i osvežavajuće torte, a predlog Stvar ukusa je da napravite voćnu od svega par sastojaka i dve vrste voća. Sve je brzo gotovo, a najveća muka je da sačekate da se stegne.
Sastojci:
280 g mlevene plazme
120 g putera

200 g jagoda
200 g bresaka iz konzerve
300 g krem sira
200 ml slatke pavlake

200 ml mleka
100 g šećera
10 g želatina
kokos
Priprema: Mleveni keks pomešajte sa istopljenim puterom, pa pola količine sipajte u kalup i dobro utisnite. Umutite krem sir sa šećerom, pa dodajte slatku pavlaku i nastavite da mutite. Zatim dodajte seckane breskve, koje ste procedili, kao i seckane jagode.

Promešajte. Mleko i želatin pomešajte, pa kuvajte dok ne priključa. Sklonite sa šporeta, pa sipajte malo fila u mleko i promešajte, a onda sve to sipajte nazad u fil i dobro sjedinite. Sipajte preko keksa, poravnajte, pa preko pospite preostali mleveni keks. Oshladite u frižideru 2 sata, pa pospite kokosom i služite.
(Espreso/Kurir Stil)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!