Posna pita sa blitvom, Foto: Privatna arhiva
POSNO A PREUKUSNO
OVAJ RECEPT ZA DORUČAK SE DANAS NAJVIŠE GUGLA: Pravićete ga svaki dan, LJUBITELJI PITE ĆE SE POSEBNO OBRADOVATI
Posni doručak uopšte ne mora biti jednoličan, ovaj recept obiluje vitaminima i odličnim ukusima!
Objavljeno:
Ovu pitu kada jednom probate nikada je više nećete praviti na drugi način:
Potrebno je:
- 8 listova tankih kora
- 1 praziluk
- 250 gr šampinjona
- 1 veza blitve
- ulje
- kore
Priprema:
- Na ulju pržiti sečen praziluk, kad malo omekša ubaciti na listiće šampinjona i dinstati da omekšaju.
- Na kraju dodati secenu blitvu.
- Posoliti ili staviti suvi začin. Koru raširiti pa premazati uljem. Staviti drugu koru pa pa je premazati uljem. Staviti trću koru pa na nju raširiti nadev. Pokriti četvrtom korom i po njoj raširiti nadeva.
- Saviti ivce i uviti u rolat. Tako uraditi i sa drugim rolatom.
- Premazati uljem i peći na 200stepeni 40 minuta da korice lepo porumene.
- Iseći i poslužiti prohladjene.
A ovde pogledajte šta Kinezi jedu za doručak:
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!