TOPI SE
RECEPT ZA PILEĆU DŽIGERICU ĆE VAS OBORITI SA NOGU: Toliko je SOČNA da do sada TAKVU niste imali PRILIKE da PROBATE
Recept svaka domaćica mora što pre da proba
Spremite sočnu pileću džigericu kakvu do sada još niste jeli.
Recept svaka domaćica mora što pre da proba.
Sastojci
pileća džigerica 600 gr
crni luk 2 glavice
brašno po potrebi
vegeta po ukusu
ulje za prženje
Kako pripremiti
Pileću džigericu operite i prosušite a zatim je začinite vegetom. Svaki komad džigerice dobro uvaljajte u brašno i ređajte u dobro osušeni tiganj u koji ste prethodno sipali ulje da prekrije dno.
Najbitnije je da se džigerica ređa direktno na hladno ulje. U prostore između džigerice i preko nje poređajte crni luk isečen na krupnije komade.
Tiganj poklopite, stavite na ringlu pa tek onda uključite.
Kada se ulje zagreje i džigerica počne da se prži sačekajte 5 minuta a zatim okrenitekomade džigerice. Postupak ponavljajte na svakih 5 minuta dok džigerica ne bude gotova. Potrebno je dvadesetak minuta da se prži
Kada je gotovo servirajte na tanjir i služite uz prilog po želji.
(Espreso/recepti.zena.blic.rs)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!