recept
OVAKO SE NA STARINSKI NAČIN SPREMA SLATKI KUPUS: Domaćice, NAŠE BAKE su obavezno ubacivale OVO POVRĆE
Kuvati na tihoj vatri oko pola sata
Sa ovim receptom sigurno nećete omanuti kada budete pravili slatki kupus.
Pripremite sve sastojke i počnite.
Sastojci:
500 g junećeg mesa
1 kg svežeg kupusa
3 glavice crnog luka
2 paradajza
1 dl ulja
5 zrna bibera
1 veća šargarepa
1 paprika
1 kašika brašna
1 kašičica aleve paprike
so
Priprema:
Na zagrejanom ulju dinstati iseckan crni luk i meso isečeno na komade. Kada meso omekša dodati šargarepu isečenu na tanke kolutove i kupus isečen pa režnjeve.
Posle desetak minuta dodati kašiku brašna, alevu panriku, biber u zrnu, isečenu papriku (može svežu, zamrznutu ili suvu) i paradajz (može svež, mleveni ili kuvani).
Potom naliti vodom da ogrezne, posoliti no ukusu, poklopiti i kuvati na tihoj vatri oko pola časa.
Emisija Majke i snajke:
(Espreso/Recepti.com)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!