PROLEĆNE SARMICE
OVAKO SE SPREMA ZAPRŠKA ZA PROLEĆNE SARMICE: Čim ih prelijete na ovaj način biće SOČNE (RECEPT)
Neviđeno dobre prolećne sarmice
Probajte sarmice na ovaj način i oduševićete se!
Sastojci Količina
veza blitve 1
šargarepe 3
manja glavica crnog luka 1
čena belog luka 2
mlevenog pilećeg ili ćur. mesa 400 gr
mala šoljica ječma 1
jaje 1
putera 50 gr
kašika brašna 4-5
mleka 700ml
soli 2 kašičice
bibera 1 kašičica
iseckanog vlašca 1 kašika
kašike ulja 4
Kako pripremiti
Na 2 kašike ulja izdinstati sitno iseckan crni luk da postane staklast. dodati beli luk, potom šargarepu i meso. Kada je skoro gotovo posoliti, pobiberiti i dodati vlašac.
Skloniti sa vatre i dok se to hladi u većoj šerpi probariti listove blitve (svega 1-2 min) kako bi omekšali. U prohlađen fil dodati 1 jaje i obaren ječam.
Polako puniti listove i savijati kao klasične sarme (voditi računa jer listovi lako pucaju). U podmazanu tepsiju (sa preostale 2 kašike ulja) ređati polako sarmice.
U šerpi na blagoj vatri otopiti puter, ispržiti brašno i zaliti mlekom da se dobije ne mnogo gust bešamel sos. Posoliti po ukusu. Preliti ga preko sarmica i staviti da se 30 min zapeku u rerni na 170C.
Služiti toplo.
(Espreso / Recept.žena.blic)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!