recept
NAPRAVITE NAJJEDNISTAVNIJI HLEB NA ZDRAVIJI NAČIN: Lagan i ukusan (VIDEO)
Malo drugačiji hleb
Sastojci:
20 gr svežeg kvasca 250 gr heljdinog brašna 250 gr hlebnog brašna (možete zameniti s integralnim pšeničnim) 350 ml mlake vode 3 kašike maslinovog ulja 2 kašičice šećera 1 ravna kašičica soli
Priprema:
U 100 ml. mlake vode izmrviti kvasac dodati šećer i izmešati. Ostaviti da nadođe pa ga sipati u vanglu. Dodati 250 ml tople vode, i dodati oba brašna, ulje i so pa izmešati i rukama izmesiti dobro testo ili to uraditi jačim mikserom.
Ostaviti pokriveno da odmori 30 minuta pa ga premesiti na stolu i staviti u tepsiju da opet odmori.
Rernu uključiti na 220 stepeni pa je smanjiti na 180 i staviti hleb da se peče 40 do 45 minuta.
Pogledajte korak po korak uputstvo za pripremu:
(Espreso/Objektiv)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!